ASIGURARI AGRICOLE BRAILA - ASIGURARI BRAILA - RCA / CASCO / LOCUINTE - OFERTE

Go to content

Main menu

ASIGURARI AGRICOLE BRAILA

TIPURI ASIGURARI

Informatii privind asigurarile agricole  Specificul activitatilor agricole si zootehnice si multitudinea factorilor naturali de mediu, a caror actiune nu poate fi controlata si este imprevizibila, fac foarte dificila anticiparea riscurilor, intensitatea si frecventa lor in timp. Pentru a atenua in mod simtitor problemele repetate si acute cu care se confrunta producatorii din agricultura si zootehnie, Trysorel va pune la dispozitie o paleta cat mai larga de produse de asigurare agricole care sa raspunda eficient si prompt nevoilor Dvs.
Cine poate beneficia de asigurare?

Asigurarea agricolă pentru animale se adresează persoanelor fizice care deţin animale în gospodărie, dar şi persoanelor juridice care gestionează ferme zootehnice. Asigurarea agricolă pentru păsări şi peşti se adresează exclusiv persoanelor juridice care deţin sau gestionează ferme avicole sau piscicole.
Ce se asigură?

Obiectul asigurării îl constituie efectivele de bovine, suine, ovine şi caprine. Asigurarea poate include şi poliţe specializate pentru fermele avicole şi piscicole.

Ce riscuri sunt acoperite?


În baza Asigurării agricole pentru animale şi păsări primiţi despăgubiri băneşti pentru cazurile de moarte a animalelor datorată bolilor de orice fel (cu excepţia celor reglementate prin lege) şi accidentelor, inclusiv calamităţi naturale.
Pentru fermele avicole, se despăgubeşte furtul prin efracţie şi moartea păsărilor produsă de incendiu, trasnet, explozie, prabusirea cladirii, temperaturi scazute, asfixiere, avariile accidentale ale instalatiilor de climatizare, intoxicatii cu medicamente.
Asigurarea pentru fermele piscicole acoperă moartea peştilor cauzată de inundaţie, prăbuşire/alunecare de teren, furtună/uragan, cutremur, îngheţ, secetă, poluare accidentală, furt, anumite boli în funcţie de specie. În baza unei clauze speciale se poate asigura şi echipamentul tehnic piscicol.

AVANTAJELE ASIGURARILOR AGRICOLE
se preia prin incheierea unui contract de asigurare pierderea partiala sau totala, in cazul producerii unui risc asigurat a productiei agricole, a efectivelor de animale sau a bunurilor apartinand gospodariei agricole, creandu-se garantia reluarii activitatii agricole.
asigurarea se poate incheia oricand in timpul anului si este valabila pentru perioada inscrisa in polita de asigurare.
polita de asigurare poate fi garantia unui credit bancar sau a finantarilor de la comunitatea europeana.
prima de asigurare poate fi achitata si in rate conform prevederilor din contract.
asiguratul poate beneficia de reduceri ale primei de asigurare prin achitarea integrala a acesteia (-10%) sau de bonificatii de fidelitate (reduceri incepand cu anul al doilea de colaborare in cazul in care nu a avut dauna in anul precedent pana la maxim 30%).
despagubirile se acorda in max 30 de zile de la data intocmirii dosarului si depunerii ultimului document, conform contractului de asigurare.
polita de asigurari agricole (culturi si animale) este conditie conform Legii nr.381/2002 pentru acordarea de despagubiri in caz de calamitati naturale in agricultura si pentru acordarea unor subventii sau sprijin financiar din partea statului.
garantia reasiguratorului Hannover Re.
Astra Asigurgri este agreata de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvotarii rurale, astfel ca persoanele fizice sau juridice care au incheiat cu noi un contract de asigurare facultative pentru culturi agricole sau efective de animale beneficiaza de prevederile Legii nr. 381 /2002 privind acordarea de despagubiri in caz de calamitati naturale in agricultura.ASIGURAREA CULTURILOR

A. Polita de asigurare a culturilor agricole
Se pot asigura toate culturile agricole: cereale, plante tehnice, plante medicinale si aromatice, leguminoase, cartofi, legume, culturi semincere. plante de nutret, rodul pomilor fructiferi, viilor si hameiului, arbusti fructiferi, capsuni, culturi din sere, solarii, tuneluri si rasadnite pepiniere viticole §i pomicole, plantatii de vii tinere (anii 1-11), precum si plantatiile de vita de vie.
Riscuri asigurate in functie de solicitarea clientului: ploi torentiale, furtuna, grindina, ingheturi timpurii de toamna si tarzii de primavara, incendiu, alunecari de teren.
Suma asigurata se stabileste de catre asigurat impreuna cu asiguratorul si reprezinta totalitatea cheltuielilor tehnologice, exclusiv cheltuielile cu recoltarea.

B.Asigurarea culturilor-mici producatori:
Exclusiv pentru (detinatorii de suprafete agricole in proprietate de maximum 10 ha, cultivate cu grau, orz, floarea soarelui si porumb.

Riscuri asigurate:
grindina, efectul direct al ploilor torentiale, incendiu provocat de descarcari electrice naturale
trasnet, prabusiri si alunecari de terenuri cultivate.
suma asigurata este stabilita de asigurat prin alegerea uneia din variantele de pe polita.
Asiguratul va pune la dispozitia asiguratorului in caz de dauna:
copia documentului care sa ateste calitatea semintei, factura pentru ingrasaminte si o adeverinta din care sa reiasa producerea fenomenului de dauna de la primarie sau centrul meteo.
Contractul de asigurare se poate incheia pentru a putea beneficia de despagubiri in baza L381/2002 astfel:
pana la 15 decembrie pentru culturile de toamna
pana la 31 mai pentru culturile de primavara
pana la 31 mai pentru plantatiile de vii si pomi
tot timpul anului pentru speciile de animale
pana la 01 martie pentru rodul plantatiilor de vii si pomi la grupa de riscuri "standard"
in tot timpul anului agricol, dar cu cel putin o luna inaintea inceperii recoltarii culturii respective, pentru celelalte culturi ce nu intra sub incidenta Legii nr.381/2002.
ASIGURAREA ANIMALELOR
Se pot asigura urmatoarele specii de animale:
bovine si bubaline cu varsta cuprinse intre 6 luni si 8 ani
ovine si caprine cu varsta cuprinsa intre 1 an si 5 ani, precum si miei la ingrasat I
porcine pentru reproductie cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 3ani:
porcine la ingrasat cu greutatea cuprinsa intre 30 kg si 140 kg;
scroafe cu purcei pana intarcare;
cabaline de tractiune cu varsta intre 1 an si 10 ani:
cai de rasa din herghelii cu varsta cuprinsa intre 1 an si 8 ani, precum si cai de curse cu varsta cuprinsa intre 1,5 ani si 4 ani:
caini de rasa cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 7 ani, ca animale de companie;
stupi de albine:
pasari de toate categoriile: gaini outoare, gaini pentru reproductie, tineret pentru reproductie, pui de carne, etc;
struti. fazani, rate, bibilici, prepelite, curci;
melci de crescatorie:
pesti in crescatorie.
Riscuri asigurate, functie de solicitarea clientului:
bolile chirurgicale, obstetricale, interne;
accidente provocate de meteorizarea acuta (umflarea), atacul animatelor salbatice, muscatura serpilor, intepatura insectelor veninoase, leziuni interne provocate de inghitirea unor obiecte, cu exceptia leziunilor de reticulita sau pericardita traumatica, a urmarile castrarii sau altor operatii si tratamente efectuate de veterinari, autorizati, distocie/fatare grea, otravirea/intoxicarea, inundatii din ploi torentiale, revarsari ale apelor curgatoare cu albii regularizate, incendiul, furtuna, cutremurul de pamant, avalansele de zapada, sacrificarea de necesitate dispusa de medicul veterinar, ca urmare a producerii riscurilor asigurate.
Contractul de asigurare: poate fi incheiat oricand in timpul anului pentru o perioada de un an sau pentru o perioada tehnologica specifica speciei sau categoriei de animale.

Suma asigurata
: este reprezentata de valoarea animalelor asigurate (valoare contabila, de factura sau de pe piata locala).
ASTRA

ASIGURAREA GOSPODARIEI AGRICOLE

Se pot asigura:
constructiile, inclusiv mobilierul;
proviziile, produsele agricole, marfuri in stoc;
masini, unelte, echipamente si instalatii agricole;
animale
fan, paie.furaje depozitate.

Riscurile acoperite sunt:

incendiu ca risc principal:
cutremurul, inundatiile si aluviunile, fenomenele atmosferice, autocombustia furajelor si electrocularea animalelor ca risc suplimentar, cu majorare de prima in functie de riscurile acoperite.
Contractul de asigurare poate fi incheiat oricand in timpul anului pentru o perioada de un an.
Suma asigurata este reprezentata de valorile declarate de asigurat pentru fiecare categorie dintre obiectivele asigurate, evidentiate in contabilitatea gospodariei agricole si in declaratia de asigurare.

Cine are nevoie de asigurarile agricole?
Persoanele fizice sau juridice care cultiva terenurile agricole, detin sau exploateaza efective de animale sau au o gospodarie agricola complexa.
Persoanele care au angajat un credit bancar pentru dezvoltarea unei activitati agricole, pe toata durata de rambursare a creditului.
Persoanele care au in arenda/inchiriere/concesionare terenuri agricole sau efective de animale si au obligatia conform OU nr. 07.11.2002 privind legea arendei nr. 16 din 1994 sa asigure bunurile arendate pe toata durata contractului.


Back to content | Back to main menu