ASIGURARI DE VIATA BRAILA - ASIGURARI BRAILA - RCA / CASCO / LOCUINTE - OFERTE

Go to content

Main menu

ASIGURARI DE VIATA BRAILA

TIPURI ASIGURARI

Informatii privind asigurarile de viata  Polita de asigurare de viata este un instrument de protectie financiara a unui individ si a familiei sale. Ca mijloc de protectie al individului, asigurarea de viata creaza un venit suplimentar pentru un anumit moment din viata prin asigurarea unui capital sau a unei pensii. De asemenea, asigurarea de viata vine in sprijinul individului in momentul in care acesta, in urma unui accident, are nevoie de sprijin financiar. Pe langa protectie, asigurarea de viata este singurul mod de economisire, garantat 100% de statul roman, pe o perioada lunga de timp, cu protectie la inflatie.  

Ca mijloc de protectie a familiei, asigurarea de viata, aduce un venit compensatoriu in conditiile pierderii intretinatorului financiar. De asemenea, asigurarea de viata vine in sprijinul individului in momentul in care acesta, in urma unui accident, are nevoie de sprijin financiar.  

Asigurarea de viata constituie resursa financiara si ofera acoperire familiei unui asigurat. Totodata, asigurarea de viata, prin posibilitatea de a fi cesionata, lichideaza datorii financiare bancare (credite bancare), evitandu-se astfel situatia in care fanilia ramane cu datorii.  

Valoarea primei de asigurare se calculeaza in functie de factori ca: varsta asiguratului, sex, valoarea sumei asigurate, satrea de sanatate. Unele polite de asigurare pot necesita realizarea unor examinari medicale prealabile, suportate ca si costuri de compania de asigurari.  

Riscuri acoperite  
Societatile de asigurare care ofera asigurari de viata acopera riscul standard, respectiv riscul de deces. In ceea ce priveste asigurarile de viata elementul de protectie financiara este decisiv, iar pentru o paleta cat mai larga de acoperire, societatile de asigurare combina in produsele oferite elementul de protectie cu cel de economisire sau de investitie. Astfel, daca asiguratul traieste la expirarea contractului, suma asigurata ii va fi platita lui.  

Riscurile acoperite de asigurarea de viata sunt:  
- riscul de supravietuire - prin crearea unui capital sau/si a unei pensii suplimentare;  
- riscul de supravietuire in urma unui accident, avand ca urmare o invaliditate permanenta - prin acordarea sumelor asigurate aferente acestui risc;  
- riscul de deces - prin plata catre beneficiar a sumelor asigurate;  
- riscul de pierdere a capacitatii de munca - prin exonerarea de plata a primelor de asigurare;  
- riscul de a fi spitalizat sau a suferi interventii chirurgicale - prin plata unor indemnizatii zilnice de spitalizare si interventii chirurgicale.  

Sunt acoperite riscurile de deces si invaliditate permanenta survenite exclusiv ca urmare a unui accident produs in perioada de valabilitate a contractului. Accidentele cuprinse in asigurare sunt in general urmatoarele:
a) accidentele produse ca urmare a circulatiei mijloacelor de transport (biciclete, motociclete, autoturisme, ambarcatiuni de agrement etc.);
b) insolatii, degerari, colaps prin caldura sau frig, de la care Asiguratul nu s-a putut sustrage din cauza accidentului;
c) asfixierea prin emanatie de gaze si/sau de vapori si urmarile ingerarii accidentale de substante toxice;
d) arsuri, inec, lovire, cadere, alunecare, intepare, taiere;
e) explozii, prabusiri / alunecari de teren, actiunea fulgerului, actiunea curentului electric;
f) atacul din partea altei persoane sau a unui animal;
g) decesul cauzat de o boala infectioasa acuta posttraumatica, turbare sau tetanos;
h) urmarile imediate ale efortului fizic excesiv si subit determinat de cauze de forta majora;
i) accidentele provocate de functionarea masinilor, aparatelor, uneltelor; accidentele rezultate in urma actiunii armelor

Caracteristic asigurarilor de viata sunt urmatoarele elemente definitorii:  
- confera protectie beneficiarului politei Dvs. si/sau Dvs. (in functie de polita pe care o alegeti);  
- sunt asigurari pe termen, de obicei, mediu sau lung (de la 5 la 25 sau chiar pana la 80 de ani);  
- obliga la o deosebita seriozitate in plata primelor sub aspectul regularitatii si perioadei de asigurare; plata primei se poate face intreagal sau in rate semestriale, trimestriale sau lunare;  
- la produsele de baza se pot adauga si alte clauze aditionale in functie de nevoia fiecarui asigurat in parte, prin care se extinde gama riscurilor si implicit a protectiei oferite de polita asigurare, conferind avantaje suplimentare clientilor in schimbul platii unor sume suplimentare la prima de asigurare.  

Beneficii oferite de o polita de asigurare de viata  
Pe langa protectie financiara, asigurarea de viata este si un mod sigur de economisire in conditiile unei bune capitalizari si a protectiei la inflatie.  
- protectia membrilor familiei;  
- independenta financiara pentru copii in perioada studiilor;  
- mentinerea garantata a stilului de viata, indiferent de situatiile prin care asiguratii trec intr-un anumit moment;  
- stabilitatea si securitatea intereselor in afaceri;  

Beneficii suplimentare  
- Asigurarea unui fond de compensare financiara in situatia unei invaliditati, spitalizari sau diagnosticarii cu o boala grava;  
- Asigurarea unui fond de cheltuieli imediate: funeralii, taxe de succesiune;  
- Asigurarea viitorului copiilor: un fond destinat educatiei academice sau achizitionarii unei locuinte pentru acestia;  
- Crearea unei pensii suplimentare care sa-ti ofere independenta financiara la varsta la care doresti sa te retragi din activitate.


Back to content | Back to main menu